LLEIDANOTICIES.COM - Logo

El diari digital de Lleida!

03/12/2023

::
Lleida


La CUP decideix concórrer a les eleccions generals del 23 de juliol amb un suport del 61% de la militància

Lleida  -  10/06/2023  - 

Mireia Vehí ha afirmat que, si depèn de la CUP, no hi haurà un govern de dreta i extrema dreta

Els membres de la CUP han ratificat la decisió de presentar-se a les eleccions espanyoles després d'un procés intern de debat que ha durat més de dues setmanes. L'objectiu és lluitar per les seves idees i utilitzar totes les oportunitats per a fer-les sentir.

Amb un 61% dels vots, la militància de la CUP ha decidit presentar-se a les eleccions espanyoles, revalidant Albert Botran com a cap de llista a Barcelona i Mireia Vehí com a cap de llista a Girona. També s'han sumat a la llista Laure Vega i Ignasi Bea per Barcelona, Edgar Fernàndez i Pepa Planas per Tarragona, i Robert Sabater, que seguirà Mireia Vehí a Girona. A Lleida, estan treballant per confeccionar la llista i també estan considerant la possibilitat de presentar-se a les Illes Balears.

Albert Botran, portaveu i cap de llista a Barcelona, ha valorat positivament el suport de la militància per a la presència de la CUP al Congrés. Els anticapitalistes es presenten com una opció clarament independentista i asseguren que no amagaran l'estelada en cap moment.

Mireia Vehí ha afirmat que, si depèn de la CUP, no hi haurà un govern de dreta i extrema dreta. El seu objectiu principal és aconseguir l'autodeterminació i no temen cap escenari. Vehí també ha destacat que l'abstenció en les eleccions municipals ha estat un senyal clar que molta gent està cansada de paraules buides i vol resultats tangibles. Per això, volen ser el garant dels drets socials i de la lluita per l'autodeterminació al Congrés dels Diputats.

Aquesta decisió de participar en les eleccions generals ha estat precedida per un procés intern de debat que es va iniciar el passat 31 de maig. A través de tretze assemblees territorials i dues telemàtiques, més de 500 persones han debatut diversos documents i propostes. La votació final ha comptat amb la participació de 1.300 persones, incloent-hi militants, simpatitzants i membres d'altres organitzacions que han estat convidades al debat.

Maria Sirvent, portaveu del Secretariat Nacional, ha destacat la importància d'aquest procés intern de debat com una de les característiques distintives de l'organització. A més, ha animat la militància i les organitzacions afins a continuar trobant-se per a rearmar-se i afrontar el context polític actual. La CUP està treballant en un procés de revisió i anàlisi política, així com en un diàleg amb agents socials, polítics i culturals del país. Això els permetrà adaptar-se a la realitat actual i seguir defensant les seves propostes.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia


Salles Hotels Cala del Pi cat
Mimma Diciembre
Renault Clio diciembre IntercarGirona CAT