LLEIDANOTICIES.COM - Logo

El diari digital de Lleida!

29/03/2024

::




Lleida


Lleida, compromesa com a ciutat educadora

Lleida  -  02/02/2018  - 

Ros ha subratllat que “eduquen l’escola, la família i la ciutat” i que la ciutat tramet valors i ha de permetre el desenvolupament integral de la persona

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest divendres l’Assemblea General de la Xarxa Estatal del Ciutats Educadores, que s’ha fet en el marc de la XIII Trobada estatal de la Xarxa, a la Llotja. Lleida acull l’assemblea donat que és la ciutat que ha estat al capdavant de la Xarxa els dos últims anys. El paer en cap ha incidit en la tradició i vocació educativa de la ciutat i ha agraït la participació de les diferents poblacions en el treball que s’ha fet en aquest període en què Lleida ha liderat la xarxa. Ros ha subratllat que “eduquen l’escola, la família i la ciutat” i que la ciutat tramet valors i ha de permetre el desenvolupament integral de la persona.

Els reptes al capdavant de la xarxa han estat:

-Reforçar el paper dels municipis com a agents educatius i socials als àmbits de gestió i de decisió política.

-Impulsar i promoure la xarxa promovent accions i línies de treball conjuntes.

-Establir relacions amb altres institucions i difondre l’opinió de la xarxa als àmbits de gestió autonòmiques i nacional.

La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea educativa, Montse Parra, ha participat en l’Assemblea amb l’alcalde de Granollers i representant del Comitè Tècnic de l'AICE, Josep Mayoral, i la secretaria de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, Marina Canals. Mayoral ha reiterat que la ciutat és part de l’educació i la formació de les persones i que a cada racó de la ciutat s’aprèn. D’aquí, que el paper de la ciutat sigui acompanyar i generar estímuls per avançar. També ha afirmat que el diàleg és un element essencial per millorar i que la proximitat és un factor clau per a la integració i la inclusió. Mayoral ha assegurat que la feina feta per Lleida ha estat “esplèndida” i que el conjunt de la Xarxa ha fet un salt endavant, recordant sempre que la ciutat ha de ser un espai per a l’educació i formant persones responsables i lliures.

Igualment, Canals ha recordat el treball que es fa des de la xarxa, en l’àmbit estatal i internacional, i ha convidat els membres a seguir aportant per assolir els objectius.

Lleida dona el relleu com a coordinadora de la xarxa a Sevilla. En representació de l’ajuntament sevillà, Adela Castaño, ha felicitat la ciutat de Lleida “que ha deixat el llistó molt alt” i ha mostrat la voluntat de seguir la tasca de tirar endavant amb els propòsits comuns de la xarxa. Els monogràfics que es desenvoluparan en aquest nou període són: Ciutat Educadora, turisme responsable i el patrimoni com el valor identitari de les ciutats; Ciutat de valors, Ciutat Educadora; Ciutats amables educant amb el bon tracte; Segregació escolar i Ciutat Educadora, i els objectius del desenvolupament sostenible amb la implicació de la infància.

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores està formada per 184 municipis, la més nombrosa de les integrades a l’AICE, Associació Internacional de Ciutats Educadores, amb 493 en total.

Lleida va agafar el relleu de Rivas Vaciamadrid i ha coordinat la comissió de Lleida, integrada pels representants polítics i tècnics/ques dels ajuntaments de: Sevilla, Alcoi, Argamasilla de Calatrava, Avilés, Barcelona, Màlaga, Rivas Vaciamadrid, Sant Just Desvern, Vitòria, Saragossa i Granollers.

El treball que s’ha generat en aquests dos anys s’han recollit en 7 volums monogràfics. Hi ha participat més de 60 ciutats, algunes de les quals a més d’una xarxa. Les publicacions són el resultat d’aquests treballs.

-La prevenció de l’absentisme i abandonament escolar. Aprofundir en polítiques tendents a la prevenció del fracàs escolar i especialment la integració de menors i les seves famílies en situació de risc d’exclusió. Aquesta xarxa ha estat coordinada per les ciutats d’Alcázar de San Juan, Màlaga i Sevilla i hi han participat 23 ciutats.

-Acompanyament a famílies en la construcció d’una ciutat educadora. Coordinada pe Avilés i Partes del Vallés, amb 15 ciutats que hi han pres part. –Ciutat educadora i turisme responsable, el patrimoni com a valor identitari de les ciutats. A càrrec de Barcelona i amb la presència de 16 ciutats.

-Un model d’impuls de la formació professional des del món local. Aquesta xarxa ha estat coordinada per Lleida, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, amb la participació de 13 ciutats.

-La formació artística per a la cohesió social. Mataró ha estat al capdavant, amb una dotzena de ciutats.

-Què fem els ajuntaments per compensar les desigualtats?. Vitòria-Gasteiz ha liderat aquesta xarxa amb 13 ciutats.

-Aprenentatge servei com a instrument de cohesió social. Coordinada per L’Hospitalet de Llobregat i la participació de 23 ciutats.

S’han fet tres trobades regionals:

-a Saragossa, aprofitant els actes entorn al 30 de novembre i a través de la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP), per explicar el moviment de Ciutats Educadores. 14 ciutats hi van participar.

-organitzada per l’Ajuntament de València, amb el suport d’Alcoi i l’assistència de 20 ciutats i 47 participants.

-a Avilés, amb el lema "Reptes i oportunitats en la construcció d’una ciutat educadora”.

Un aspecte a remarcar és l’impuls a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’any 2016 el Comitè Executiu de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores va acordar que el 30 de novembre se celebrés aquesta commemoració, en la qual s’han implicat diversos ajuntaments amb la creació de programes paral·leles per celebrar-la. La informació ha estat recollida per l’AICE amb les accions que s’han fet (http://www.edcities.org/dia-internacional/).

La coordinació de la Xarxa es tanca amb l’organització de la Trobada, que Lleida ha organitzat sent la XIII edició. Més de 250 inscrits de 86 ciutats han pres part del congrés. En aquests dos dies s’han presentat a les diferents taules de treball 28 experiències que s’han agrupat en set xarxes temàtiques. A més, s’han presentat 19 propostes a l’Espai pòster.

Tradició i vocació educadora

-Va estar present al Primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona el 1990.

-va participar en la Carta de Ciutats Educadores -que es va revisar en el Congrés de Bolònia el 1994 i en el Congrés de Gènova el 2004.

- el 1998 va signar la “Carta Municipal per a l’Educació”.

-La presència de Lleida en els diferents Congressos Internacionals de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

-Lleida ha tingut una col·laboració continuada en la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, de la qual ha estat coordinadora des de gener de 2016.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia


Salles Hotels Cala del Pi cat
Renault Austral Marzo
Caixabank Marzo_Abril

Comunicados

La versión 2024.R1 de TrendMiner ofrece funciones de análisis de eventos para mejorar la agilidad operativa

Comunicados  -  28/03/2024  |  También aumenta la rentabilidad. Permite que todo el personal de operaciones aborde casos de uso complejos, como la gestión de la energía, la OEE y los informes de etiquetas basados en eventos con cálculos personalizados

Repara tu Deuda cancela 39.418€ en Alicante (Comunidad Valenciana) con la Ley de Segunda Oportunidad

Comunicados  -  28/03/2024  |  La mujer, con solo 800 euros de pensión de viudedad y después de haber sufrido un robo, no pudo asumir las deudas contraídas

Quantic Nanotech crea la primera tecnología que permite aliviar el dolor de la artrosis en las manos

Comunicados  -  28/03/2024  |  Entrevista a Jose de La Torre, CEO y creador de la primera tecnología patentada a nivel mundial que permite aliviar los dolores producidos por la artrosis de manos

SproutWorld celebra el día Internacional del lápiz explicando 5 razones por las que sigue siendo relevante en 2024

Comunicados  -  28/03/2024  |  El 30 de marzo se celebra el día internacional del lápiz. Una fecha para conmemorar los 459 años que cumple la invención de este utensilio que hoy en día cobra más fuerza que nunca en pleno enfrentamiento contra las pantallas digitales, especialmente en los procesos de educación escolar

Hummel identifica los riesgos asociados con las falsificaciones

Comunicados  -  28/03/2024  |  Los riesgos asociados con las falsificaciones de la marca deportiva danesa Hummel son diversos y significativos, afectando tanto a la salud como a la economía y la sociedad en general. Estas réplicas pueden contener sustancias nocivas y peligrosas, además de contribuir a la explotación infantil en talleres clandestinos. Es crucial elegir productos auténticos para evitar apoyar estas prácticas y protegerse contra estos riesgos

Schneider Electric colabora con NVIDIA en el diseño de centros de datos con Inteligencia Artificial

Comunicados  -  28/03/2024  |  Los nuevos modelos ofrecerán un marco de referencia fiable para implementar la tecnología de cálculo acelerado de NVIDIA en los centros de datos. Los diseños optimizarán el rendimiento, la escalabilidad y la eficiencia energética

La Casa Agency informa sobre el auge del alquiler vacacional en España y sus regulaciones legales

Comunicados  -  28/03/2024  |  Solo el año pasado aumentó el tipo de pernoctaciones en alquileres vacacionales un 8% superando las 20 millones de estancias

SEMI Europe premia a Schneider Electric y a los líderes de ASM por su extraordinaria contribución a la industria de semiconductores

Comunicados  -  28/03/2024  |  SEMI Europa ha anunciado a los ganadores del SEMI European Award y del Special Service Award 2023 en el SEMI Industry Strategy Symposium Europe (ISS Europe 2024)

Repara tu Deuda cancela 40.000€ en Alicante (Comunidad Valenciana) con la Ley de Segunda Oportunidad

Comunicados  -  28/03/2024  |  Su insolvencia se originó al solicitar financiación junto con su expareja para ayudar a familiares

Afrontando el cambio de hora: consejos para una transición saludable

Comunicados  -  28/03/2024  |  El Dr. Segundo Ramírez, neurofisiólogo de la Unidad del Sueño de Policlínica Gipuzkoa ofrece consejos para afrontar mejor el cambio de hora de este fin de semana, especialmente para personas susceptibles como bebés lactantes y ancianos