> Serà més barat anar al cinema després de la baixada de l'IVA?

Serà més barat anar al cinema després de la baixada de l'IVA?

Serà més barat anar al cinema després de la baixada de l'IVA?

Serà més barat anar al cinema després de la baixada de l'IVA?

Doncs bé, aquesta baixada ha estat aprovada a la fi, i l'impost en aquest sector baixarà d'un 21% a un 10%

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

La baixada de l'IVA del cinema és una mesura que el sector esperava amb ànsia des de fa molt de temps. Doncs bé, aquesta baixada ha estat aprovada a la fi, i l'impost en aquest sector baixarà d'un 21% a un 10%.

Aquesta mesura era més que previsible. El 7 de setembre Fernando Benzo, Secretari de Cultura, afirmava que la mateixa estava molt a prop de produir-se, i que probablement s'inclogués en els Pressupostos de l'Estat per a 2018. La declaració es va propagar enormement, la qual cosa va donar lloc al fet que el Ministeri digués sobre això que es tractava més d'un desig que d'una realitat.

De la baixada de l'IVA del cinema, com afectarà la reforma als espectadors?

Doncs bé, en aquesta ocasió es tracta precisament d'un desig fet realitat, el qual ha estat valorat de forma molt positiva per part del món del cinema. Davant d'aquesta notícia, la pregunta evident és si serà més barat anar al cinema. Experts del sector apunten que aquesta baixada, aplicada a les entrades de cinema, serà beneficiosa per als ciutadans en primer lloc, però també en relació a la creació d'ocupació en l'àmbit de l'exhibició.

De la mateixa manera, s'ha apuntat al fet que els exhibidors, després de cinc anys de reivindicació, i exercint la seva autonomia empresarial, repercutiran aquesta millora fiscal en benefici dels espectadors. Això vol dir que la baixada impositiva beneficiarà els espectadors de tot Espanya, siguin de cines en Barcelona, Sevilla, Madrid o qualsevol altra ciutat del país. Però també serà un avantatge per al sector en general, ja que aquest es podrà permetre la creació de llocs de treball.

És el preu d'una entrada de cinema a Espanya?

Un estudi publicat el passat mes de març va posar de manifest que el preu mitjà d'una entrada de cinema a Espanya és de 7 euros, arribant als 7,2 euros en caps de setmana i dies festius. Un expert del sector va fer una valoració considerada enormement positiva per ell mateix, destacant diversos aspectes. El primer d'ells la serietat del Govern, que ha complert amb una mesura que es va comprometre a prendre abans que arribés 2018.

 Cadenes de cinema tenen l'última paraula

Un altre aspecte destacat per aquest va ser el fet que aquesta reforma ha estat una bona notícia per als ciutadans, ja que deixaran de pagar un alt impost d'IVA. També va fer referència al fet que les cadenes de cinema són les que han d'informar sobre com repercutirà aquesta baixada d'impost, respecte a la qual cosa l'expert espera tenir resposta a curt o mitjà termini.

En relació amb l'anterior, dit especialista considera que la reducció del 10% s'ha de reflectir en el preu de l'entrada, però la considera una molt bona notícia en tot cas. També ha manifestat que aquest pot ser un bon moment per posar a debat els preus dels espectacles en general.