> Notícies>Comarques>L'associació barcelonina de Comerciants de Creu Coberta promou valors de Responsabilitat i Sostenibilitat

L'associació barcelonina de Comerciants de Creu Coberta promou valors de Responsabilitat i Sostenibilitat

L'associació barcelonina de Comerciants de Creu Coberta promou valors de Responsabilitat i Sostenibilitat

L'associació barcelonina de Comerciants de Creu Coberta promou valors de Responsabilitat i Sostenibilitat

L'Associació està promovent una campanya per a promoure la pràctica del silenci nocturn a la ciutat

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

L'Associació de Comerciants de la zona de Creu Coberta, ubicada a Barcelona capital, està desenvolupant el projecte Citizens of a Responsible and Sustainable World (Ciutadans d'un Món Responsable i Sostenible). Es tracta d'un conjunt integral de propostes innovadores enfocades a la difusió del turisme responsable i sostenible. L'objectiu primordial és promoure la sensibilització dels turistes que visiten la Ciutat Comtal, mitjançant accions i incentius, i difondre la idea d'exercir la mobilitat d'una forma responsable per tota la ciutat.

Lluís Llanas, president de l'eix comercial, ho explica així: "El projecte està pensat per a turistes fidels, que puguin retornar i que puguin conèixer altres aspectes de la nostra ciutat allunyats dels fluxos habituals del turisme". Una de les accions previstes inclou l'expedició d'un passaport ad hoc (amb un decàleg del turista responsable i un conjunt de recomanacions per a sensibilitzar, en clau sostenible, inclosos) que permetrà als visitants de la ciutat conèixer nous espais on l'ecologia urbana tingui un paper rellevant dins de la ciutat. La idea bàsica és que els usuaris que s'adhereixin a aquesta proposta aconsegueixin segells en el seu passaport de tal forma que, quan hagin aconseguit un nombre mínim de punts, podran obtenir un carnet que els acreditarà com a turistes responsables i amb el que podran obtenir descomptes en botigues de comerç just, així com en altres espais lúdics i culturals.

Paral·lelament, el projecte Citizens of a Responsible and Sustainable World inclou rutes guiades en vehicles elèctrics, l'edició de plànols, el foment del comerç just, el cooperativisme i els establiments de proximitat, la difusió de nous souvenirs que aporten un relat diferent de Barcelona i fins i tot la incorporació de noves aplicacions i tecnologies que milloren l'accés de persones amb discapacitat, com per exemple la instal·lació de beacons (balises) en uns 70 establiments de l'eix amb la finalitat d'informar, sobre diversos productes i serveis, a les persones que pertanyen a aquest col·lectiu. Així mateix, també patrocina el foment de la diversitat i inclou propostes addicionals enfocades a afavorir la distribució del turisme al llarg de la ciutat.

A més de les esmentades iniciatives, l'Associació està promovent una campanya per a promoure la pràctica del silenci nocturn a la ciutat. En aquesta, se sol·licita explícitament que tan turistes com residents eviten contribuir a l'augment de la contaminació acústica produint sons estridents i crits al carrer. Sobre aquest particular, Lluis Llanas subratlla: "Demanem silenci per tal que els ciutadans puguem descansar i demà, entre tots, tinguem una ciutat millor".