> Notícies>Política>Junts pel Sí diu que els funcionaris que no acatin la desconnexió 'patiran' i 'seran sancionats'

Junts pel Sí diu que els funcionaris que no acatin la desconnexió 'patiran' i 'seran sancionats'

Junts pel Sí diu que els funcionaris que no acatin la desconnexió 'patiran' i 'seran sancionats'

Junts pel Sí diu que els funcionaris que no acatin la desconnexió 'patiran' i 'seran sancionats'

El diputat Lluís Llach afirma que la Generalitat "demanarà responsabilitats" a qui no obeeixi la llei catalana

27 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach afirma que la Generalitat sancionarà els funcionaris que no acatin la llei de Transitorietat jurídica i que "patiran" per desobeir la normativa de la desconnexió. El cantant, que ha fet aquestes declaracions en diverses xerrades organitzades per l'ANC i Òmnium Cultural recollides pel diari El País, assegura que "en el moment que tinguem la llei de transitorietat jurídica, això obligarà tots els funcionaris que treballen i viuen a Catalunya. El que no compleixi serà sancionat. S'ho hauran de pensar molt bé. No dic que sigui fàcil, al revés, molts d'ells patiran", afirma el diputat en una conferència organitzada per Òmnium Cultural el mes de març a Sant Sadurní d'Anoia.

Llach, que ha estat president de la comissió d'estudi del procés constituent al Parlament, admet en les seves intervencions que l'arribada a un estat català independent "no és tan senzill com sembla" però pronostica una declaració d'independència al setembre.

En aquestes conferències públiques del diputat de Junts pel Sí, el cantautor assenyala els "ajuntaments, funcionaris o mossos" reticents a les lleis d'un nou estat català i apunta que dins del cos policial hi ha "sectors molt contraris" a la llei de desconnexió, "la llei més important". "La gent ha de pensar molt seriosament quina actitud té davant una legislació catalana i que si arribem a la independència es demanaran responsabilitats", apunta.

Respecte a la llei, continua Llach, "el dia que l'aprovem es produirà una sacsejada, inclús si l'apliquem parcialment, que és el que ara estem discutint", que insisteix que quan s'aprovi el text "les lleis que s'han de seguir són les catalanes" i que per tant els funcionaris catalans les hauran d'obeir.

"Cada un ha de valorar les possibilitats de sanció. Existeix la possibilitat que nosaltres aconseguim la independència i per tant hi ha gent que haurà de pensar molt seriosament quina actitud té davant una legislació catalana que, si arribem a la independència, li demanarà responsabilitats", subratlla el vergelità. A més, assegura que "el que no pagui els seus impostos a Catalunya serà sancionat".

Aquests comentaris de Llach arriben després que al gener, l'exjutge Santi Vidal hagués de dimitir com a senador d'ERC per la polèmica aixecada arran d'unes declaracions en què assegurava que el Govern estava obtenint "de manera il·legal" les dades fiscals dels catalans.