> Notícies>Comarques>La Generalitat edita llibres definint a Catalunya com una “nació”

La Generalitat edita llibres definint a Catalunya com una “nació”

La Generalitat edita llibres definint a Catalunya com una “nació”

La Generalitat edita llibres definint a Catalunya com una “nació”

Aquesta definició s'ha trobat dins un document intern adreçat a les persones que volen formar part de la policia catalana

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info


Des del passat mes de setembre, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya està oferint el curs de formació bàsica per a policies 2016-2017. Es tracta d'un curs que s'allarga fins al mes de juny, i en el qual la 30a promoció d'aspirants a ser agents dels cossos de policia de Catalunya, han d'estudiar un temari que està fragmentat en set mòduls.

El que crida l'atenció del llibre és que dins del mòdul 3 (Policia de prevenció i seguretat), que fa referència a 'la policia de proximitat', hi podem llegir una definició que ha generat polèmica. "Catalunya és una nació amb quasi 8 milions d'habitants", comença una de les frases que es pot llegir a l'apartat 3.1 del document.

Tractant-se d'una institució pública i representativa de tots els catalans, sorprèn que la Generalitat de Catalunya –encarregada d'editar aquest llibre- incorpori afirmacions com la de 'Catalunya és una nació'. El cas és que les persones que aspiren a ser agents dels cossos de policia de Catalunya han d'estudiar documents que inclouen cites ideològiques i partidistes que –independentment de si són certes- no s'haurien de trobar en documents o llibres oficials com el mencionat.

Font: Gironanoticies.com