> Notícies>Comarques>L'Audiència Nacional imposa una multa de 440.000 euros a Òmnium i l'ANC

L'Audiència Nacional imposa una multa de 440.000 euros a Òmnium i l'ANC

L'Audiència Nacional imposa una multa de 440.000 euros a Òmnium i l'ANC

L'Audiència Nacional imposa una multa de 440.000 euros a Òmnium i l'ANC

Les dues entitats sobiranistes són sancionades per recollir, amb finalitats ideològiques, dades no permeses de milers de catalans

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Nou revés per l'independentisme. Si la setmana passada va ser la polèmica del jutge Santiago Vidal, avui s'ha conegut que Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hauran de pagar una multa de gairebé mig milió d'euros. D'aquesta manera es fa efectiva la denúncia que formacions polítiques com Vox i altres acusacions particulars van interposar davant l'Agència de Protecció de Dades al considerar que les principals entitats independentistes havien recopilat dades no permeses de milers de catalans, totes elles amb finalitats ideològiques. Tant Òmnium Cultural com l'ANC van presentar un recurs però finalment l'Audiència Nacional l'ha denegat i obliga a les dues entitats a pagar una multa de 440.000 euros.

L'origen del qual finalment ha representat una sanció per Òmnium i l'ANC es remunta mesos abans de la consulta popular celebrada el 9 de novembre del 2014. Concretament quan voluntaris de les entitats sobiranistes van efectuar l'anomenada 'gigaenquesta' en la qual preguntaven a milers de catalans sobre la seva ideologia, i si estaven a favor o no de la independència. Des d'Òmnium i l'ANC van sostenir que havien actuat amb ple coneixement i respecte a la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i de fet, les dues entitats van arribar a dir que des de l'Agència de Protecció de Dades s'havia volgut contrarestar l'èxit de les mobilitzacions independentistes celebrades a Barcelona. La sanció que s'ha conegut avui, precisament arriba una setmana abans que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta Joana Ortega, i l'exconsellera Irene Rigau declarin davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per ser els màxims impulsors polítics del 9-N.

Autor: Martí Sabrià Falgàs/GN