> Enric Millo relleva a Llanos de Luna i és el nou delegat del govern a Catalunya

Enric Millo relleva a Llanos de Luna i és el nou delegat del govern a Catalunya

Enric Millo relleva a Llanos de Luna i és el nou delegat del govern a Catalunya

Enric Millo relleva a Llanos de Luna i és el nou delegat del govern a Catalunya

Amb la designació del cap de llista del PPC a Girona i portaveu del partit al Parlament, Mariano Rajoy vol suavitzar les relacions amb la Generalitat

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Si fa poc més de dues setmanes es va saber quins serien els ministres de la nova legislatura del PP, avui s'ha anunciat que Enric Millo serà l'encarregat de representar el govern espanyol a Catalunya. Després del Consell de Ministres, el portaveu del govern central, Íñigo Méndez de Vigo ha confirmat la notícia que alguns mitjans catalans ja havien avançat quan s'ha sabut que Enric Millo havia entregat la seva acta de diputat del Parlament de Catalunya. Amb el seu nomenament, el president del PP de Girona agafa el relleu d'una María Llanos de Luna que ha tingut molt protagonisme en els darrers temps, sobretot per les seves declaracions contra el procés sobiranista. Tot i negar-ho, Méndez ha donat a entendre que de cara a la nova legislatura hi ha la intenció de calmar les tensions que sovint generava Llanos de Luna. "Aquesta elecció té una voluntat negociadora per tal de buscar acords", ha assegurat Íñigo de Méndez durant la seva compareixença.

El nou delegat de govern espanyol a Catalunya va néixer a Terrassa el 1960 i té una llarga trajectòria política. De fet, avui ha deixat de ser diputat del Parlament després de 21 anys i 5 legislatures a les seves espatlles. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials a la UAB, Enric Millo va ser diputat de CiU entre el 1995 i el 2003, i un any després va canviar de partit i es va afiliar al PP. Ja com a diputat popular, Millo va ser secretari executiu de comunicació interna i també ha estat cap de llista del partit a la circumscripció de Girona, d'on sempre ha obtingut els vots necessaris per seguir a la cambra catalana. Abans d'anunciar-se quines serien les cares noves dels ministeris, va sortir el nom d'Enric Millo com a possible candidat català a una cartera. Finalment, Dolors Montserrat va ser escollida com a ministra de Sanitat i es tancava una porta per un Millo que avui ha esdevingut la nova mà dreta de Soraya Sáenz de Santamaría, encarregada de gestionar les relacions amb les comunitats autònomes. Amb el referèndum pel setembre del 2017 anunciat pel mateix Carles Puigdemont, Enric Millo té la missió de millorar una tasca que la seva predecessora no va aconseguir: ser el nou pont de diàleg entre Espanya i Catalunya.

Autor: Martí Sabrià Falgàs/GN