> Notícies>Comarques>Èxit de visitants i de vendes a la fira del Codony de Tremp

Èxit de visitants i de vendes a la fira del Codony de Tremp

Èxit de visitants i de vendes a la fira del Codony de Tremp

Èxit de visitants i de vendes a la fira del Codony de Tremp

La plaça de Capdevila de Tremp es va omplir un any més amb més de 70 estands durant la fira de tardor de Tremp dedicada a un fruit de l'època i de la zona, el codony

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

L'organització ha valorat molt positivament l'èxit d'assistència, i tant les parades d'agroalimentaris, com l'artesania i el comerç local, han assolit unes bones xifres de venda. Es calcula que al llarg del dissabte el recinte firal i les diferents activitats han rebut la visita d'unes 9.000 persones.

Com ja és tradició, una caminada pels voltants de la ciutat, a càrrec de la Regidoria d'Esports i Eureka SGN, va donar el tret de sortida a la quinzena Fira del Codony i per recuperar forces a l'arribada els esperava l'esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony.

Al llarg de la jornada, diferents activitats han complementat la jornada. Una carpa central va acollir tant al matí com a la tarda diferents xerrades i tallers relacionats amb el codony i la cuina. Es va donar a conèixer diverses innovacions de productors relacionades amb el codony com la ratafia de codony, la cervesa de codony, el formatge del tupí amb codony, terrina de corder i patés amb codony, entre altres. Sense oblidar el producte amb codony per excel·lència al Pallars Jussà com és l'allioli de codony. Precisament es va fer un taller per elaborar allioli combinat amb una xerrada sobre "la tardor al plat". I també es va oferir un taller de cuina de la mà de Fundació Alícia i Àpat Pallars Jussà dins del projecte "Pallars, terra de corder".

També va tenir un gran èxit de participació el concurs d'allioli de codony que enguany va comptar amb una gran diversitat de receptes presentades. En total hi va haver 12 participants, una xifra superior a l'edició anterior, i els alliolis van ser valorats i tastats per més de 100 visitants de la fira que va fer de jurat popular al concurs.

Autor: Meritxell Bellera