> Notícies>Comarques>El codony, protagonista de dissabte a Tremp

El codony, protagonista de dissabte a Tremp

El codony, protagonista de dissabte a Tremp

El codony, protagonista de dissabte a Tremp

Aquest dissabte Tremp celebra la quinzena edició de la fira del Codony. Una fira plenament consolidada i molt peculiar, ja que gira entorn un producte del territori i de temporada, el codony

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Al llarg del dissabte es podrà gaudir d'un recinte firal amb una setantena de parades dedicades al producte agroalimentari i on el codony serà l'element estrella. La majoria de parades porten productes elaborats amb aquest fruit de tardor tan aromàtic i sobretot cal destacar la quantitat de productors pallaresos, adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, que cada any innoven les seves receptes al voltant del codony. Es podrà trobar productes tan especials com ratafia de codony, embotits amb codony, cervesa amb codony i formatge amb codony. Sense oblidar però les receptes tradicionals com l'allioli de codony i el codonyat.

La fira està organitzada entre l'ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp i a banda del recinte firal comptarà amb nombroses activitats al llarg de tot el dissabte. Tan al matí com a la tarda hi haurà presentacions de productes amb codony a la carpa central, al matí es podrà degustar un esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony, hi haurà presentacions de llibres, xerrades i tallers per aprendre a fer allioli i el tradicional concurs d'allioli de codony on els jutges són els mateixos visitants de la fira.
També es podrà gaudir d'una demostració culinària amb els cuiners de l'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic del Jussà (Àpat) i Fundació Alícia.

La fira del Codony també forma part del programa de fires de tardor del Pallars Jussà i els restauradors també hi posen el seu granet de sorra formant part de la campanya Cuina de Fira.

Però fora de l'àmbit gastronòmic, la fira també compta amb un seguit d'activitats culturals que es poden trobar al programa.

Auror: Meritxell Bellera