> Notícies>Comarques>El post patrocinat i els seus avantatges diferencials

El post patrocinat i els seus avantatges diferencials

El post patrocinat i els seus avantatges diferencials

El post patrocinat i els seus avantatges diferencials

Aquesta tècnica s’ha erigit en els darrers temps com un dels millors sistemes de posicionament en els cercadors de la Xarxa

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Els anuncis de paper, les falques radiofòniques i els espots televisius tenen un nou company de fatigues a la Xarxa: el post patrocinat. De fet, el que ara és una moda es va iniciar ja fa uns anys, però és actualment quan ha aconseguit revolucionar el sector d’Internet després de convertir-se en un dels millors sistemes de posicionament en cercadors.

El seu apogeu és imparable i, de fet, cada vegada són més les empreses o entitats interessades en promoure els seus productes o serveis a través d’aquest canal. Ara bé, quins avantatges ofereix aquest mètode? A grans trets, un dels principals valors afegits és la seva vinculació amb l’espai web que es vol donar a conèixer, una relació que ha d’aparèixer de forma natural per generar, així, més credibilitat i una major eficiència en termes de SEO.

Aquest és un dels seus punts forts més notoris, però no és l’únic. Un bon post patrocinat ubicat en un espai web popular també permet arribar a un nombre de receptors molt més ampli si ho comparem amb els mitjans tradicionals. És per això que el text que hi apareix ha de ser ben cohesionat, concís i adaptable a un ventall de lectors dispars, unes característiques que segons els experts esdevenen el tòtem de les bones redaccions d’aquesta índole.

La majoria d’aquests professionals, precisament, convergeixen en la idea que el post patrocinat pot esdevenir el pal de paller d’una bona estratègia de Màrqueting de Continguts. Això és possible quan s’enfoca la temàtica dels textos en ressaltar els atributs més rellevants d’un article o un servei, la qual cosa està creant una teranyina de promoció potent i de gran abast.

Entrellaçat amb aquesta tècnica hi ha l’anomenat Inbound Marketing, el màrqueting d’atracció. En aquest sentit, mitjançant el tractament d’un bon post un espai web pot arribar a assolir alts registres i fins i tot algunes conversions. A diferència del MKT de continguts, però, en aquest cas el més important no és la notorietat que pugui arribar a tenir un producte, que també, sinó que aquest mateix producte (o l’empresa en qüestió) tingui la necessitat de trobar un bon indret on col·locar el post i, així, crear sinergies futures beneficioses per a les dues parts.

Tendència a l’alça

L’auge del post patrocinat no ha passat desapercebut en el món de la comunicació. Un dels qui aposta amb més força per aquesta tècnica és el grup GN, que ofereix l’elaboració de continguts a empreses, entitats o institucions mitjançant els diversos mitjans que formen part del seu grup: des de portals com Gironanotícies.com, Barcelonanotícies.com, Lleidanotícies.com, CostaBravaGirona.org o Elmundofinanciero.com, fins a una desena de canals d’àmbit estatal o dos plataformes informatives internacionals.