> Notícies>Comarques>Taller d'especejament als alumnes de l'Escola de Pastors

Taller d'especejament als alumnes de l'Escola de Pastors

Taller d'especejament als alumnes de l'Escola de Pastors

Taller d'especejament als alumnes de l'Escola de Pastors

Es tracta d'una iniciativa de col·laboració en aspectes formatius entre el programa Al Teu Gust de l'ajuntament de Tremp i l'Escola de Pastors de Catalunya

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Els alumnes de l'Escola de Pastors de Catalunya han après aquest dilluns a especejar carn de vedella, corder i pollastre de la mà d'un dels productors del programa Al Teu Gust aliments del Pallars, impulsat per l'ajuntament de Tremp.

Es tracta d'una iniciativa de col·laboració en aspectes formatius entre el programa Al Teu Gust de l'ajuntament de Tremp i l'Escola de Pastors de Catalunya que, enguany, ha ampliat el seu període de formació teòrica a dos mesos. Un dels quals s'imparteix per setmanes temàtiques intercalat entre els mesos de pràctica que els alumnes realitzen en diferents explotacions.

Aquesta setmana de formació doncs, s'ha comptat amb el mestre artesà Jaume Badia que ha impartit un taller d'especejament de carn on ha ensenyat les pautes de tall a l'hora d'especejar una vedella, un corder i un pollastre a l'obrador d' És Pallarès. Els alumnes han pogut practicar els talls guiats per l'artesà del gremi.

La quinzena d'alumnes s'han mostrat molt interessats amb el tema i han valorat molt la possibilitat de practicar des del primer moment en l'activitat i ja n'hi ha 4 que tenen intenció de dedicar-se al sector carni.

Altres activitats que els alumnes realitzaran durant la setmana estan relacionats amb la producció de làctics i l'aprofitament dels productes a la cuina.

Aquesta iniciativa de col·laboració entre Al teu gust i l'Escola de Pastors de Catalunya pretén buscar el valor afegit a través de la transformació del producte. Així mateix, promociona els productors locals i els dóna visibilitat, alhora que també dóna eines als futurs productors lligats a la terra que surten de l'Escola de Pastors.

Autor: Meritxell Ballera