> Notícies>Comarques>Inaugurat el nou espai museïtzat de la central de Talarn

Inaugurat el nou espai museïtzat de la central de Talarn

Inaugurat el nou espai museïtzat de la central de Talarn

Inaugurat el nou espai museïtzat de la central de Talarn

En el marc de la festa major de Tremp s'ha inaugurat l'Espai Patrimonial de la central hidroelèctrica de Talarn amb l'objectiu de crear-hi un espai cultural visitable

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

S'ha habilitat l'antic taller elèctric de l'equipament com a sala d'exposicions permanent en la qual s'ha instal·lat de forma fixa la mostra "El Pallars il·lumina Catalunya", després d'haver passat per diferents pobles de Catalunya com a mostra itinerant els últims anys en motiu del centenari de l'arribada de les centrals hidroelèctriques al Pallars.
A banda dels panells explicatius, l'exposició es complementa amb una trentena de peces cedides pel Fons Històric d'Endesa i es pot contemplar l'actual sala de màquines en funcionament a través d'un espai elevat al qual s'accedeix a través d'una plataforma elevadora, de manera que els visitants poden veure el funcionament diari de la central sense interferir en el treball dels operaris i amb les mesures de seguretat pertinents.
L'acte l'han presidit la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, i l'alcaldessa de Talarn, Inés Moré, acompanyats de la resta de membres dels consistoris i altres autoritats locals.
Les centrals hidroelèctriques van suposar un canvi important en l'economia de la comarca i van contribuir en la seva industrialització. També amb elles van portar nombrosos canvis socials i paisatgístics que han contribuït a crear la societat actual de la zona. A més, també van contribuir enormement en la industrialització de Catalunya fent arribar l'energia elèctrica a les grans ciutats catalanes.
La creació de l'Espai Patrimonial respon a la voluntat de crear un itinerari turístic i cultural al Pallars Jussà entorn el món de les centrals hidroelèctriques i la història que les envolta. De l'11 de setembre fins al 17 de juny de 2017, la central es pot visitar els dissabtes a les 10 i a 11,30h i també concertar visites els dijous i divendres, trucant al centre d'atenció de visitants del Pallars Jussà, Epicentre. Les visites són guiades i tancades en grups de màxim 25 persones. A banda de les visites turístiques també està inclòs l'equipament dins de la ruta de l'Entorn d'aprenentatge, de manera que els infants i joves d'arreu poden fer-hi visites guiades amb les escoles.

Autor: Meritxell Bellera