> Notícies>Comarques>GironaNoticies.com compleix onze anys en ple creixement

GironaNoticies.com compleix onze anys en ple creixement

GironaNoticies.com compleix onze anys en ple creixement

GironaNoticies.com compleix onze anys en ple creixement

El portal del grup GN celebrarà l'efemèride aquest diumenge 11 de setembre consolidat com un dels millors formats digitals de l'Estat espanyol

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

El diari electrònic GironaNoticies.com arribarà aquest diumenge, 11 de setembre, al seu onzè aniversari. Ho farà com el digital que més creix a Catalunya i consolidat com un dels deu millors diaris digitals de l’Estat, tal com assenyala l’Associació Rediseño de disseny gràfic. Això ha estat possible després d’una aposta clara i ferma a l’hora de fomentar la informació local, un dels pals de paller de la plataforma, que ha permès durant aquests anys donar veu a municipis i fets noticiables que sovint queden en l’anonimat.

La progressió del portal queda palesa en l’evolució de la seva audiència durant el darrer semestre, amb més de 670.000 visites mensuals i un increment d’usuaris d’un 29,96%, i també pel que fa a la xifra de visites, provinents sobretot des de Catalunya però també de molts altres punts de l’Estat espanyol, un perfil en auge. A més, aquesta evolució també es fa evident si es fa un cop d’ull a les estadístiques del gràfic Alexa o de l’empresa d’anàlisi MOZ: amb un ‘page rank’ de 6,31, el portal creix un 40% en referència al domini i un 50% al web, un context que l’enfila com l’espai digital amb més popularitat de la demarcació gironina.

Per arribar fins aquí s’han hagut de superar diverses etapes. Fa un any i mig el web es va omplir de novetats amb l’objectiu de donar la benvinguda a un disseny més interactiu, llegible i amb una clara presència dels continguts multimèdia, uns elements que s’interrelacionen amb una potent difusió a les xarxes socials per tal d’elaborar una informació global i apta per a múltiples perfils d’usuaris.

Onze anys d’èxits i de perseverança”

L’onzè aniversari de l’espai digital ha generat diverses reaccions entre els gironins, que celebren com un dels mitjans nascuts a casa nostra en la era d’Internet ha assolit la fita de consolidar-se d’una manera convincent. “Onze anys d’èxits i de perseverança, onze anys que han servit per ressituar aquesta nova tendència del món digital per poder ajudar que les notícies arribin molt més ràpid i estiguin a l’abast de tothom”, detalla el president de la Diputació de Girona, Pere Vila.

Qui també es congratula del creixement de GironaNotícies és l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que subratlla “la visió de futur” que l’espai, dirigit per Xavier Palomino, va tenir ara fa onze anys. “Cal reconèixer l’aposta incipient pel món digital que va fer i que continua fent GironaNotícies i la seva capacitat per ser pioner i per mantenir-se en un lloc destacat entre els mitjans digitals”, afegeix la batllessa.

Des del digital català s’ha apostat des de sempre per promoure i divulgar el valor turístic de la província gironina, tal com destaca la regidora de Turisme de Castell-Platja d’Aro, Imma Gelabert: “Es tracta d’una eina de difusió adaptada als moments actuals i a les necessitats de la gent. Arribar de manera digital a donar tantes informacions com dóna GironaNotícies ajuda molt a difondre la promoció i la feina dels municipis”.

Un dels altres eixos vertebradors del diari electrònic és la cultura. Ho recalca el director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag), Martí Peraferrer, que referint-se al seu propi festival concreta que el web no només esdevé una bona eina per “difondre el dia a dia” de l’esdeveniment, sinó que també és útil per donar a conèixer els propis continguts que es generen des de dins del mateix Fitag. “Aquesta cadena de notícies, que s’allarga i es distribueix, ajuda molt”, afegeix.

Des del sector comunicatiu, per la seva banda, també es destaquen els aspectes que han portat el web a convertir-se en un mitjà de referència a les comarques gironines. “Es un mitjà que no només ha innovat en el format, sinó que també ho ha fet en el que fa referència a les demandes de l’usuari. Al cap i a la fi, un diari pot tenir més o menys audiència, però el més important és que aquesta estigui ajustada a un determinat perfil. La tendència és anar cap a un mitjà especialitzat i GironaNotícies ho ha encertat, ja que és una plataforma encaixada en un determinat segment de públic i li ofereix exactament el que vol”, diu el director de ‘El Mundo Financiero’, José Luis Barceló.

El post patrocinat, un nou repte

Més enllà de resseguir l’actualitat provincial, GironaNoticies.com també aposta fermament per l’anomenat com a ‘post patrocinat’, una de les tècniques més evolucionades als últims anys pel que fa al posicionament web. En aquest sentit, el diari brinda un treball concís i específic amb l’objectiu de crear continguts generadors de visites i trànsit web d’alta qualitat en espais digitals concrets. Actualment, el mitjà ja compta amb propostes d’empreses d’arreu d’Europa que volen anunciar i comunicar els seus productes i serveis.

El grup GN

GironaNoticies és la capçalera de referència d’un grup de comunicació, el grup GN, compromès amb el periodisme i amb el país a través de capçaleres a Girona, Barcelona, Lleida i el territori de la Costa Brava. El grup complementa la seva tasca com a altaveu d’informació local amb col·laboracions amb mitjans espanyols i internacionals.