> Tallers per aprendre a fer àpats saludables a les escoles

Tallers per aprendre a fer àpats saludables a les escoles

Tallers per aprendre a fer àpats saludables a les escoles

Tallers per aprendre a fer àpats saludables a les escoles

Durant els tallers els infants han tingut la possibilitat de tastar diferents aliments i conèixer formes d'enriquir la seva dieta

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Uns 450 infants de les escoles Maria Immaculada i Valldeflors de Tremp han participat aquests dies en uns tallers organitzats per l'ajuntament de Tremp en col·laboració amb la Fundació Alícia, on han après a elaborar alguns plats molt saludables per intruir-los a la seva dieta.

Des de ben petits és molt important remarcar-los la necessitat de seguir una alimentació saludable i equilibrada per prevenir malalties i millorar la qualitat de vida. Amb aquesta idea, l'ajuntament de Tremp, des del departament de Benestar treballa per ensenyar als nens i nenes altres maneres de menjar aliments beneficiosos per la seva salut i que són sinònim d'una alimentació avorrida.

La iniciativa s'ha portat a les escoles del municipi i ha englobat els alumnes des de primer de primària fins a sisè. Cada grup però ha treballat dinàmiques adequades a la seva edat i, a banda de les explicacions dels professionals, ben equipats amb davantals han elaborat algun que altre plat. Els més petits, de primer a tercer han treballat diferents fruites, algunes ja els eren familiars i altres els han sorprès. Se'ls ha explicat la importància del producte de proximitat, com més fresc millor i han elaborat pinxos de fruita i macedònia. En canvi, els alumnes de quart, cinquè i sisè han treballat la piràmide dels aliments i han pogut preparar un esmorzar saludable amb una quantitat ben variada d'aliments.

Durant els tallers els infants han tingut la possibilitat de tastar diferents aliments i conèixer formes d'enriquir la seva dieta. La idea és que ells mateixos expliquin a casa l'experiència i col·laborin en l'elaboració de menús

Autor: Meritxell Bellera