> Notícies>Comarques>La Caixa destinarà més de 2.000 milions a l'obra social en quatre anys

La Caixa destinarà més de 2.000 milions a l'obra social en quatre anys

La Caixa destinarà més de 2.000 milions a l'obra social en quatre anys

La Caixa destinarà més de 2.000 milions a l'obra social en quatre anys

El pressupost destinat a l'àmbit social, la recerca i la cultura creixerà anualment fins a arribar als 530 milions al 2019

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

La Fundació Bancària La Caixa destinarà més de 2.000 milions d'euros a l'obra social en els pròxims quatre anys. El Pla Estratègic de l'entitat pels anys 2016-2019 preveu que s'augmenti de manera gradual -10 milions més cada any- el pressupost destinat a l'àmbit social, la recerca o la cultura per a passar dels 500 milions d'euros d'aquest any fins als 530 l'any 2019.

Amb el lema «Canviem presents, construïm futurs», l'Obra Social La Caixa s'ha fixat tres línies de treball centrades en la lluita contra la pobresa i la creació d'oportunitats. «El nou pla estratègic serà la brúixola que guiarà la nostra acció en els pròxims quatre anys, amb els àmbits social, científic, i cultural i educatiu com a punts cardinals», ha explicat el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé. «Prioritzarem els programes socials veritablement transformadors, amb la lluita contra la pobresa i el foment de l'ocupació com a eixos vertebradors», ha afirmat Fainé, que també subratlla l'impuls de la recerca biomèdica i la millora de l'eficiència de la inversió social.
En l'apartat social, que concentrarà el 60% del pressupost, destaca el reforç del programa CaixaProinfància, dirigit a famílies en risc o situació d'exclusió, i Incorpora, que promou la contractació de col·lectius vulnerables. També es destinaran recursos a facilitar l'accés a l'habitatge, l'atenció a persones amb malalties avançades o impulsar la interculturalitat i la convivència ciutadana.

L'Obra Social té previst triplicar el pressupost destinat als programes de recerca fins a arribar, l'any 2019, als 95,5 milions, posant especial èmfasi en la investigació en salut. Es treballarà en la formació de joves científics amb un programa de beques vinculat a centres de referència a escala internacional; es donarà suport a centres i programes de recerca i es potenciarà en la translació dels resultats de la investigació, per exemple, en forma de tractaments o de noves empreses.
Els programes educatius i culturals rebran el 20% del pressupost el 2019 i l'objectiu que es marca la fundació pels anys vinents és mantenir la qualitat de l'oferta cultural, científica i educativa, que l'any passat va rebre 5 milions de visitants a tot l'Estat, un 7,1% més que el 2014. El nou pla estratègic també vol posar a disposició d'escoles i professors recursos per a formar en competències i promoure l'educació innovadora. En aquest àmbit, més de 2,3 milions d’alumnes i professors de 8.800 centres escolars de tot Espanya van participar en les propostes educatives del programa eduCaixa.

Uns 10 milions de beneficiaris el 2015

Les més de 46.000 iniciatives impulsades per l'Obra Social La Caixa l'any passat van arribar a 9,9 milions de persones. En total, s'hi va destinar un pressupost de 500 milions d'euros.
El 2015, el programa CaixaProinfància va atendre més de 61.400 infants, i l'objectiu per aquest any és continuar ampliant el nombre de municipis als quals s'arriba. Pel que fa al programa Incorpora, va aconseguir crear 23.626 llocs de treball per a col·lectius desfavorits, mentre que el 2014 havien estat 18.405.

A través de diferents iniciatives (Habitatge Assequible, Lloguer Solidari, Lloguer Social i el Fons Social d’Habitatge), el Grup la Caixa té més de 33.000 pisos arreu de l'Estat, que es posen a disposició de persones amb pocs recursos amb rendes mensuals a partir de 85 euros.

En l'àmbit sanitari, el programa d'atenció a persones amb malalties avançades està implantat en 109 centres hospitalaris i 126 àrees d'atenció domiciliària. L'any passat van rebre suport psicosocial més de 18.000 pacients, dins d’un programa que també inclou el suport als familiars (més de 24.000) i l’atenció al dol. A més, durant l'any passat també es van impulsar projectes centrats en la recerca de l'Alzheimer, el càncer, les malalties neurodegeneratives o la sida, entre d'altres patologies.