> Notícies>Comarques>Promoció del producte i dels productors locals del Pallars Jussà.

Promoció del producte i dels productors locals del Pallars Jussà.

Promoció del producte i dels productors locals del Pallars Jussà.

Promoció del producte i dels productors locals del Pallars Jussà.

Els productors del Pallars Jussà han vist amb molt bons ulls tant l'organització d'aquesta jornada com el que n'han extret.

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

 

Els productors i distribuïdors d'agroalimentació s'han trobat en una jornada dedicada a la venda de producte ecològic i de qualitat organitzada per Al teu gust aliments del Pallars, de l'ajuntament de Tremp, amb la idea de crear un espai comú on poder posar sobre la taula les necessitats del sector i veure els punts on es pot treballar conjuntament.

Els més de setanta assistents a la jornada han pogut gaudir de dues ponències de gran interès, en una primera s'ha presentat l'estudi sobre les tendències i oportunitats de negoci en el sector ecològic realitzat per Mercabarna; i en l'altra, l'expert en producte local, Ramon Sentmartí, de la Fundació Alícia, ha exposat les estratègies comercials per vendre productes de qualitat i proximitat i saber escollir els millors canals de venda i difusió segons el tipus d'empresa que es gestioni. Precisament en aquest sentit també ha anat enfocada la taula rodona que s'ha realitzat durant la segona part de la jornada.
Ramon Sentmartí també ha fet esment en aprofitar el turisme que arriba a la zona. Ha dit que el Pallars Jussà ha de saber vendre el seu producte i el valor afegit de la zona on s'elabora al turista, que està interessat en el producte local, de qualitat i en vol conèixer l'entorn.

Els productors del Pallars Jussà han vist amb molt bons ulls tant l'organització d'aquesta jornada com el que n'han extret. Un dels aspectes que han destacat és la necessitat de donar-se conèixer fora del territori, però també a la seva zona, ja que els seus veïns i veïnes són els compradors que més a prop tenen i els primers a qui han de fer veure el valor del seu producte. També han destacat la necessitat de treballar conjuntament i més en territoris com el Pallars Jussà on tots els coneixen i es caracteritzen per ser petits productors i elaboradors.

La jornada ha acabat amb un dinar a peu dret on els assistents han pogut intercanviar experiències i tastar el producte de la zona cuinat per restauradors del territori.

Autor: Meritxell Bellera