> Notícies>Comarques>Visita als geoparcs del Sobrarbe i la Costa Basca.

Visita als geoparcs del Sobrarbe i la Costa Basca.

Visita als geoparcs del Sobrarbe i la Costa Basca.

Visita als geoparcs del Sobrarbe i la Costa Basca.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha remarcat sobretot la bona sintonia entre els ens públics i privats i com entre tots promocionen la marca geoparc.

30 altres notícies de la mateixa categoria:

Més info

Una delegació del Pallars Jussà encapçalada per l'alcalde de Tremp i el president del Consell comarcal del Pallars Jussà i amb diferents empresaris i tècnics del sector públic i privat ha visitat durant quatre dies les regions del Sobrarbe i la Costa Basca per fer un intercanvi d'experiències i conèixer d'aprop el funcionament de dos geoparcs pròxims.

Aquesta visita s'ha fet en el marc de la preparació de la candidatura de geoparc Conca de Tremp-Montsec amb la qual es vol traçar una nova línia de desenvolupament local amb l'entorn com a eix de referència. Aquesta candidatura engloba quatre comarques, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i la Noguera, i una riquesa natural molt variada que va des de la geologia, a la paleontologia, passant per la mineria amb les Salines de Gerri de la Sal i l'astronomia amb el Centre d'Observació de l'Univers d''Àger.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha remarcat sobretot la bona sintonia entre els ens públics i privats i com entre tots promocionen la marca geoparc. També ha fet esment a la bona senyalització de rutes i espais d'interès i ha assegurat que aquesta és una feina amb la qual estan precisament ara treballant des de la candidatura de geoparc Conca de Tremp-Montsec. Un altre aspecte que els ha semblat interessant és com surten reforçats sectors com la cultura, l'esport i l'agroalimentació de la marca geoparc. I les col·laboracions futures que es poden establir amb aquests geoparc un cop s'aconsegueixi el distintiu.

La candidatura de geoparc Conca de Tremp-Montsec està treballant actualment perquè quan vinguin els observadors internacionals entre maig i juliol s'emportin una bona impressió de la zona i de la feina feta amb la idea que a finals de setembre es pugui emetre un veredicte favorable a la candidatura; que haurà de ser ratificat al març del 2017.

Autor: Meritxell Bellera