logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

Lleida s’il·lumina amb la campanya de Nadal

Els 20 arbres de la Rambla Ferran i l’avinguda Francesc Macià lluiran una il·luminació tipus Camps Elisis de París

Lleida s’ha il·luminat aquesta nit amb les tradicionals llums de Nadal que guarniran durant 44 dies (fins al 7 de setembre, un més que l’any passat), una setantena de carrers, places, arbres i zones comercials dels diferents barris de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat d’un bon nombre de regidors dels grups polítics de la Paeria, així com del president de l’Associació de Comerciants de l’Eix Comercial, Llorenç González, i de la presidenta de la Fecom, Roser Eritja, ha presidit l’acte d’encesa dels llums a la plaça Paeria, juntament amb desenes de nens i nenes, il·lusionats per l’arribada de les festes, que han estat els encarregats de prémer el polsador que ha activat l’enllumenat.

L’acte de l’encesa ha continuat a la plaça Paeria, amb les veus de 30 nens i nenes, d’entre 6 i 7 anys, de la coral Vailets de l’Orfeó Lleidatà, que han interpretat les nadales ‘Blanc de Nadal’, ‘El Cant dels Ocells, i ‘El món seria’, i amb la presència del Banyetes, que ha estat la gran atracció pels menuts, que volien fer-se una fotografia amb ell.

Tot seguit, l’alcalde Ros i el regidor de Comerç, Rafael Peris, han agraït als comerciants i a l’Orfeó Lleidatà la seva col·laboració i, igual que el president de l’Eix, Llorenç González, han desitjat plegats unes bones festes i una bona campanya de Nadal a tothom.

Enguany hi ha 14.160 metres de vials ornamentals, 600 metres més que l’any passat, producte de la incorporació de la Rambla Ferran, amb 354 motius nadalencs amb leds. La il·luminació es complementa amb 48 arbres de Nadal repartits pels barris de la ciutat, 15 dels quals tenen uns 4,5 metres d’alçada i tres arbres, d’uns 7,5 metres a la plaça de Ricard Vinyes, a la plaça Sant Francesc i a la plaça de Sant Joan. També cal incloure en la campanya nadalenca l’enllumenat dels 9 ponts i passarel·les sobre el riu Segre.

Altres novetats d’enguany són la instal·lació d’un arbre lluminós de 6 metres d’alt a la plaça de Sant Joan i el guarniment d’altres 20 de la Rambla Ferran i l’avinguda Francesc Macià, amb una decoració tipus Camps Elisis de París. En total, la potència instal·lada per aquesta campanya és de 45.000 wats i el consum de 7.600 kw/h.

La despesa de lloguer de les llums de Nadal en les zones comercials va a càrrec de les associacions de comerciants, mentre que l’Ajuntament de Lleida assumeix el cost de la instal·lació, el consum d’energia i els quadres elèctrics.

Encesa de llums de Nadal a la Bordeta

En finalitzar l’acte de la Paeria, el paer en cap, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde Rafael Peris han assistit a l’encesa de les llums de Nadal a la Bordeta, acte organitzat per l’Associació de Comerciants del barri, que ha tingut lloc a la plaça Sant Jordi.

Els 33 nens, d’entre 2 i 10 anys, integrants de la Coral Clau de Sol, de l’Escola Joan Maragall, s’han encarregat de posar el toc musical a l’acte, interpretant quatre nadales al voltant de l’arbre de Nadal i en presència de les autoritats, de la presidenta dels comerciants, Paqui Tena, i de la presidenta veïnal, M. Carmen Guerrero.
Link:
http://www.lleidanoticies.com/noticia/1463_lleida-illuminaamblacampanyadenadal-1.htm