logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

El portal GironaNotícies celebra 14 anys en plena consolidació

El diari electrònic va ser l’únic mitjà català acreditat durant la recent cimera del G7 celebrada a Biarritz

Aquest dimecres 11 de setembre, coincidint amb la Diada de Catalunya, el portal  GironaNotícies.com festejarà el seu 14è aniversari, una celebració que arribarà en plena consolidació del diari electrònic a les comarques gironines, el seu principal àmbit geogràfic, però també a la resta de Catalunya i de l’Estat espanyol, on el mitjà ha evidenciat un creixement constant des de fa anys. 

Amb un format sòlid, però que es va adaptant a les noves tendències informatives i tecnològiques, GironaNotícies.com s’ha caracteritzat durant els seus anys d’història per posar el focus d’atenció a la informació d’àmbit local, amb l’objectiu d’atorgar un altaveu a fets i notícies que sovint no tenen grans possibilitats de difusió. Aquest punt de vista local comparteix protagonisme amb altres informacions d’interès, com ara una secció d’efemèrides diàries vinculades al territori, previsions meteorològiques de la zona o un apartat sobre les notícies d’última hora més rellevants.

GN trenca fronteres

A part dels usuaris catalans i espanyols, el portal gironí també ha reforçat els últims temps la seva posició a l’estranger. Un cas que ho exemplifica el trobem a la recent cimera del G7 celebrada a Biarritz, on GironaNotícies.com va ser l’únic mitjà català acreditat a l’esdeveniment. 

Paral·lelament, els darrers anys el mitjà també ha augmentat de manera significativa la seva xifra de clients estrangers -empreses de comunicació, agències de publicitat o grans empreses-, consolidant-se a països com el Regne Unit, França, Alemanya o Suècia. En gran part, aquest apogeu internacional es deu als posts patrocinats, una eina de posicionament web que des del diari electrònic gironí treballen amb deteniment amb l’objectiu de potenciar els productes o serveis de les empreses o entitats que així ho sol·liciten.

El creixement, en dades

L’evolució gradual del portal també queda palesa a través de les dades d’optimització. En aquest sentit, i segons informa l’empresa nord-americana SEO Site CheckUp, el portal s’ha erigit amb el temps com una de les plataformes informatives catalanes amb millor optimització de la Xarxa. Així, aquest web especialitzat estatunidenc registra una puntuació que voreja els 90 punts sobre 100, superior a grans mitjans locals, nacionals i, fins i tot, internacionals. 

Pel que fa al posicionament, s’ha consolidat de manera ferma durant els últims anys, superant anualment els 8 milions de visites. La majoria d’aquestes arriben procedents de Catalunya, però també es detecta des de fa pocs anys un notori augment de lectors de la resta de l’Estat espanyol.

Compromís amb el territori

El web GironaNotícies, dirigit per Xavier Palomino i que forma part del grup GN, ha defensat des dels seus inicis el seu compromís amb el territori gironí. Així ho destaca l’actual delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, que també ressalta que el portal ha servit per “ressituar aquesta nova tendència del món digital per ajudar que les notícies arriben molt més ràpides i estiguin a l’abast de tothom”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, destaca la “visió de futur” del mitjà, així com el seu recorregut “pioner” a l’hora de divulgar les informacions del territori. 




Link:
https://www.lleidanoticies.com/noticia/14522_elportalgironanoticie-celebra14any-enplenacon-olidacio-2.htm